Zo maak je je schoenen écht goed schoon | Fashionchick

2022-05-22 00:57:28 By : Mr. Jacky Xu

Na een avondje stappen (bijna!) of een flinke regenbui zien je schoenen er spontaan vijf jaar ouder uit. Maar wees niet getreurd: er zijn tal van manieren om je geliefde schoenen écht goed schoon te maken – en dat doe je zo.

Glad leer is gemakkelijker schoon te maken dan suède, dat weet je vast. Dat je ook compleet anders te werk moet gaan weet niet iedereen. Waar je glad leer flink kunt boenen, moet je bij suède en stof voorzichtiger te werk gaan. Een overzicht van de beste schoonmaaktactieken per materiaalsoort.

Glad leer is het makkelijkst schoon te maken materiaal van allemaal. Vaak bevat het van zichzelf een beschermlaag, waardoor je het vocht en vuil er zo van afveegt. Doe dat met een vochtige doek en droog je schoenen daarna goed af. Vervolgens gebruik je een op was of wax gebaseerde crème en laat je deze 15 minuten intrekken. Hierna maak je het af met een beschermende spray. Dat is in ons natte land wel op zijn plaats. 

Zwarte Fae Lina Chelsea Boots

Voor suède kun je het beste een speciale borstel aanschaffen bij een schoenenzaak of schoenmaker. Borstel voorzichtig het vuil ervanaf en laat je schoenen even rusten. Wanneer de vlekken hardnekkig zijn, kun je met een vochtige doek voorzichtig op de vlekken deppen. Gebruik hierbij geen zeep of andere middelen. Na afloop spray je de schoenen met een water- en vuilafstotende spray. 

Schoenen van textiel reinig je het beste met een kleine hoeveelheid groene zeep en een sponsje. Breng de groene zeep op de vlekken aan en wrijf lichtjes in. Spoel de spons uit en dep daarna de vlek af totdat je de zeep uit de stof hebt verwijderd. Herhaal dit meerdere keren en laat je schoenen aan de lucht drogen. Zijn je witte All Stars heel erg vies? Dan kun je ze ook in de wasmachine doen, maar zie dit echt als laatste optie. Het is namelijk niet goed voor de schoenzolen. 

Sneakers PARTIALLY RECYCLED COTTON HI

Zilveren Lage Sneakers New Rivoli

Wanneer je iedere dag een klein beetje doet – zoals het schoonmaken van je schoenen na een lange dag banjeren in de regen – dan hoef je bovenstaande stappen minimaal te herhalen. Hoe vaak je je schoenen moet schoonmaken is afhankelijk van hoe vaak je e draagt. Om het gemakkelijk voor jezelf te maken raden we je aan om het bij eens per maand te houden. Succes!

Zo voorkom je zweetvoeten in schoenen

Modetrends die we voorbij zien komen op social media

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook De leukste schoenen voor een klein budget Fashion Lees ook Scoor deze Sale schoenen nu bij Ziengs! Fashion Lees ook Zo zorg je dat iedere jeans perfect past Fashion Lees ook Word je moe van Y2K? De jaren vijftig komen terug! Fashion Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

De leukste schoenen voor een klein budget

Scoor deze Sale schoenen nu bij Ziengs!

Zo zorg je dat iedere jeans perfect past

Word je moe van Y2K? De jaren vijftig komen terug!

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.